Скажіть, будь ласка, як правильно вести облік витрат для малого підприємства? Де найкраще зберігати документи та які помилки найчастіше роблять нові підприємці?
Скажіть, будь ласка, як правильно вести облік витрат для малого підприємства? Де найкраще зберігати документи та які помилки найчастіше роблять нові підприємці?
Облік витрат — це фундамент успішного бізнесу, не варто нею нехтувати. За мій досвід, краще всього вести облік паралельно в електронному та паперовому форматах для безпеки. Усі чеки, накладні та договори потрібно зберігати щонайменше три роки у окремій папці, бажано в двох місцях. Найпоширеніша помилка — це відсутність документального підтвердження витрат. Коли приходить перевірка, без документів ти в дуже складній ситуації. Майте це на увазі завжди.
Добра порада про подвійне зберігання. Я до того ж мав папку в хмарі для критичних документів. Дивно, але це помогло мені коли комп'ютер здох. На сайті https://biznes-ua.info/ можеш знайти шаблони для обліку, які багато користуватимуть.